Transformational Presence Community dag op locatie 5 april 2022

middag en avond

‘Life without liberty is like a body without spirit’ – Kahlil Gibran

Onze volgende communitydag is op dinsdag 5 april van 13.00 tot 20.00 uur en wordt op locatie georganiseerd. Naast plenair onderdelen willen we community-leden een podium bieden om zelf een workshop te begeleiden. We komen bij elkaar op de eventlocatie Vrij, een stijlvol gerenoveerd monumentaal pand gelegen op Landgoed Anckerwaerdt aan de dijk in Culemborg. De locatie is zowel met de auto als met openbaar vervoer vanuit Nederland en België goed bereikbaar.

De naam van de locatie ‘Vrij’ is inspiratiebron voor het thema van de dag, te weten Vrij-buiten’. Volgens de Van Dale is dat een ‘onconventioneel iemand die zijn eigen gang gaat’.  Een term die wel op de leden van onze community past! Leden van de Transformational Presence Community hebben immers geleerd anders te kijken, andere keuzes te maken en zich anders te laten zien in de wereld. Waardoor ze de kansen die in elke situatie en omstandigheid zijn gelegen kunnen benutten en daardoor andere -niet verwachte- resultaten realiseren. We willen graag zoveel mogelijk Transformational Presence vrijbuiters verwelkomen op 5 april, dus sporen we je hierbij aan om je z.s.m. in te schrijven!

We beginnen de middag met een plenaire sessie. waarin we op ontdekkingstocht gaan naar wie of wat jouw vrijbuiter is. Nadat we de vragen die hierbij horen hebben onderzocht, splitsen we ons op om deel te nemen aan cross-over workshops. Die geven de gelegenheid met de verworven kennis en inzichten dieper in het thema te duiken. Cross-over workshops zijn inspiratiesessies waarbij werkwijzen worden geïntroduceerd die gerelateerd zijn aan/ geïnspireerd worden op het gedachtegoed van Transformational Presence. Centraal staan dus:

  • Het werken met het potentieel van mensen, situaties en organisaties;
  • Het vergroten van het bewustzijn over en het zetten van stappen m.b.t. de aanstormende toekomst;
  • Het gaan staan in keuzes en mogelijkheden.

In de cross-over workshops wordt een beleving gecreeerd, wordt er actief verbinding gemaakt tussen de deelnemers en wordt aandacht besteed aan de vraag welke overeenkomsten en verschillen er zijn ten opzichte van de Transformational Presence benadering en wanneer je voor de geintroduceerde methodiek zou kunnen kiezen. Het thema vrijbuiten staat ook hier centraal.

Na de cross-over workshops vervolgen we het plenaire programma. Centrale vraagstelling is waar jij in je leven je vrijbuiter (meer) wilt inzetten. Denk aan werk, vrije tijd, relaties.  We gaan op een ‘vrijbuiter-achtige manier’ dit deel van het programma vormgeven. We sluiten plenair af en hebben een eenvoudige avondmaaltijd, waarbij we elkaar in een ongedwongen setting kunnen ontmoeten.

Deelnemen aan de Community-dag kan via het  Aanmeldformulier Community-dag 5 april 2022. De gevraagde bijdrage is € 121,- incl. BTW . Dit bedrag is inclusief koffie, thee, versnaperingen en dinerbuffet.

We hopen heel veel communityleden op 5 april 2022 live te mogen verwelkomen.

Josephine van den Bogaard, Sitara Edward, Sascha Krijger, Vincent Sark